Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πλοίο που μετέφερε όπλα εντόπισε το Λιμενικό



Σε συναγερμό βρίσκονται οι Λιμενικές αρχές, ύστερα από εντοπισμό φορτηγού πλοίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το πλοίο υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντάρ της Ταξιαρχίας στην Κω εντόπισε το πλοίο στα Ίμια να έχει ασυνήθιστες αλλαγές στην πορεία του.
Άμεσα στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος του Λιμενικού και ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων πως επρόκειτο για το φορτηγό πλοίο «Νουr M» σημαίας Σιέρα Λεόνε. Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου όπου επιβιβάστηκαν λιμενικοί για περαιτέρω έλεγχο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από τα έγγραφα του πλοίου και μετά από αυτοψία που έγινε στο χώρο φόρτωσης διαπιστώθηκε πως μετέφερε 59 εμπορευματοκιβώτια, τα 56 από τα οποία είχαν ενδείξεις ότι περιείχαν αυτόματα όπλα «καλάσνικοφ» και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών. Το πλήρωμα συνελήφθη και όπως ανέφερε ο καπετάνιος το πλοίο είχε τελικό προορισμό λιμάνι της Τουρκίας. Από τις κινήσεις του ωστόσο διαπιστώνεται πως είχε ξεκινήσει από Ουκρανία. Ο τελικός προορισμός δεν έχει εξακριβωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου