Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Σ. Κεδίκογλου: Χαρακτηρίζει αποκατάσταση της ομαλότητας την αστυνομικήεπέμβαση στην ΕΡΤ«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Επιμένοντας να χαρακτηρίζει παράνομη κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου», ενώ πρόσθεσε ότι «η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα».
Εξάλλου μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Σίμος Κεδίκογλου χρησιμοποίησε φρασεολογία άλλων εποχών, λέγοντας πως η επίθεση της Αστυνομίας έγινε «για την αποκατάσταση της ομαλότητας». Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης περί διασφάλισης της σταθερότητας έχουν ως στόχο το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι μόλις λειτουργήσει η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση θα επανέλθει το ειδικό τέλος  που πληρωνόταν μέσω της ΔΕΗ για την ΕΡΤ. Αυτό σημαίνει ότι η κατάργησή του ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να αποδεχθεί ο λαός το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Εξίσου προκλητικός ο Άδωνις Γεωργιάδης, από το Καζακστάν όπου βρίσκεται, έστειλε μέσω twitter τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Δένδια. Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της αστυνομικής επέμβασης, ο υπουργός Υγείας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Προς Νίκο Δένδια: Υπουργέ μας, αν και είμαι στο Καζακστάν έφθασαν και εδώ τα ωραία νέα. Επιτέλους!! Εύγε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου