Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχωνΟ αριθμός των πλούσιων ανθρώπων, η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ το 2013, καθώς στον κατάλογο εντάχθηκαν πολλά νέα ονόματα, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ελβετική τράπεζα UBS και το Ινστιτούτο Μελετών του Χονγκ Κονγκ Wealth-X.
Τον περασμένο Ιούνη, στον πλανήτη υπήρχαν συνολικά 2.170 δισεκατομμυριούχοι, ο αριθμός τους δηλαδή αυξήθηκε κατά 0,5% μέσα σε ένα χρόνο.
Η αξία της περιουσίας τους αυξήθηκε κατά 5,3% από τον Ιούλη του 2012 μέχρι τον Ιούνη φέτος, διευκρίνισαν οι συγγραφείς της μελέτης.Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ασία, απ' όπου κατάγονται οι 18 από τους νεοεισερχόμενους στη λίστα. Οι περιουσίες των Ασιατών αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς (13% φέτος), γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να ξεπεράσουν το σύνολο της περιουσίας των Βορειοαμερικάνων. Αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση του 2009, ο κύκλος των δισεκατομμυριούχων διευρύνθηκε κατά 810 μέλη. Η περιουσία τους υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (4,8 τρισ. ευρώ), ποσό «ικανό να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ μέχρι το 2024», εκτιμούν οι ερευνητές. Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους δέκα είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ οι υπόλοιποι κληρονόμησαν την περιουσία τους ή κατάφεραν να την μεγαλώσουν.

902


Υγ
Το να συγκεντρώνεται η παραγωγή στα χέρια λίγων ανθρώπων είναι ιδιαίτερο γνώρισμα του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής. Ως εκ τούτου για να παύσει ως φαινόμενο θα πρέπει να παύσει ο καπιταλισμός.Άρα λοιπόν αν κάποιος διαφωνεί με αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει για να το καταργήσει να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό σύστημα. Με το να λες κρίμα και άδικο, όπως κάνουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα, όχι απλά δεν κάνεις τίποτα για να  πολεμήσεις αυτό το φαινόμενο, απλά κοροϊδεύεις τον κόσμο, τον   αποπροσανατολίζεις και τον οδηγείς σε δρόμους αδιέξοδους, σε συνεχόμενες ήττες, σε απογοητεύσεις .
Ως εκ τούτου λοιπόν αν έχεις καρδιά συντάσσεσαι με τις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις και προχωράς, αν όχι καλύτερα να σωπαίνεις διότι ο αποπροσανατολισμός ισοδυναμεί με προδοσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου