Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Επίθεση από τα «μαντρόσκυλα» του ΑΚΤΩΡ καταγγέλλει το ΣυνδικάτοΟικοδόμων Αθήνας



Απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση από τους εργοδηγούς - «μαντρόσκυλα» της εταιρείας ΑΚΤΩΡ δέχθηκε κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τη Δευτέρα.
Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, κλιμάκιό του πραγματοποιούσε περιοδεία σε εργοτάξιο στο Ρέμα της Εσχατιάς, στη Δυτική Αττική, για την προπαγάνδιση της αυριανής απεργίας. Την ώρα που συζητούσαν με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα συμμετοχής στην απεργία, διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιηθεί εργατικό ατύχημα, το οποίο ο εργαζόμενος, κάτω από την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, δε θέλησε να το αναγγείλει.
Όταν οι συνδικαλιστές υπέδειξαν την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας στους υπεύθυνους του έργου, αυτοί, αντί να επιληφθούν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτά τα προβλήματα, επιτέθηκαν στο κλιμάκιο του Συνδικάτου, με στόχο από τη μια να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και από την άλλη να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενόψει και της απεργίας.

«Είναι μια ακόμη προσπάθεια της εργοδοσίας που εντάσσεται στις γενικότερες επιδιώξεις προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητα να τους πίνουν το αίμα και να κερδίζουν από τον ιδρώτα τους. Κατ' επανάληψη έχουμε καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο. Παρ' όλα αυτά η εργοδοσία συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα. Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν υπόθεσή τους την προστασία της ζωής τους και σε άμεση επαφή με το Συνδικάτο. Τους προειδοποιούμε ότι οι ψευτοτσαμπουκάδες και τα νταηλίκια δεν περνάνε στο Συνδικάτο. Υπάρχει μεγάλη πείρα από την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και την πρώτη απάντηση θα την πάρουν άμεσα, με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου