Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Όταν γεννάς τους νεκροθάφτες σου...



Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα των ενδυμάτων διαδήλωσαν κατά του νέου κατώτατου μισθού που αποφασίστηκε στοΜπανγκλαντές, νεκρώνοντας 140 εργοστάσια, σύμφωνα με την αστυνομία και εκπροσώπους της βιομηχανίας ενδυμάτων. Η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με σφαίρες από καουτσούκ.
Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να αυξήσει κατά 76% τον κατώτατο μισθό στα 68 δολάρια το Δεκέμβρη, αλλά τα συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα των ενδυμάτων που είναι οι πιο πεπειραμένοι δεν θα επωφεληθούν από αυτό το μέτρο και επίσης ότι ορισμένοι διευθυντές αντέδρασαν μειώνοντας τα επιδόματα μεταφοράς και σίτισης.
Ταραχές ξέσπασαν στην Ασούλια, το προάστιο της πρωτεύουσας Ντάκα στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις πολλών εργοστασίων ενδυμάτων τα οποία προμηθεύουν μεγάλες δυτικές εταιρείες. Το ίδιο συνέβη και στην Γκαζιπούρ, στη βόρεια Ντάκα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παρά την πρόσφατη αύξηση των μισθών, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υφαντουργίας στο Μπανγκλαντές εξακολουθούν να βρίσκονται μεταξύ των λιγότερο καλοπληρωμένων στον κόσμο.
Η κατάρρευση τον Απρίλη του συγκροτήματος Ράνα Πλάζα, το οποίο στέγαζε πολλές υφαντουργικές μονάδες, από την οποία έχασαν την ζωή τους 1.135 άνθρωποι, έφερε στο φως τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τους μισθούς πείνας των εργατών του τομέα.
Πηγή 902.gr

Προς τους αστούς : Καθίκια, μάθετε πως όση καταστολή κι αν χρησιμοποίησετε, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξετε, όσο θάνατο κι αν σκορπίσετε είστε κιόλας παρελθόν. Το απάνθρωπο σύστημα σας,γέννα τους νεκροθάφτες σας.Μια φορά κι έναν καιρό στα εργοστάσια της Αγγλίας, σήμερα στο Μπαγκαντεζ, αύριο κάπου αλλού, κάθε μέρα είστε κααταδικασμένοι να δημιουργείτε την  τάξη που θα σας στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μια και κάι καλή . Και επειδή η ώρα ειναι περασμένη σας εύχομαι όνειρα εφιαλτικά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου