Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Όταν οι ξένοι φασίστες καθαγιάζονται ως «πατριώτες»


Τις τελευταίες μέρες η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έχει «ξεσπαθώσει» κι αυτή κατά της νεοναζιστικής φασιστικής κι εγκληματικής «Χρυσής Αυγής». Ωστόσο το πόσο κοντόφθαλμος και ρηχός είναι αυτός ο «αντιφασισμός» φάνηκε σήμερα Τρίτη 15 Οκτώβρη, όταν η εφημερίδα δημοσίευσε μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία των νοσταλγών του φασισμού στην Ουκρανία, του λεγόμενου «Ουκρανικού Στασιαστικού Στρατού», που τον παρουσιάζει ως τον στρατό που πολέμησε τόσο τους ναζί, όσο και τον Κόκκινο Στρατό, δήθεν για την «ανεξαρτησία» της Ουκρανίας.
Μαζί με τους Ναζί εναντίον της ΕΣΣΔ
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως το 1929 ιδρύθηκε από
διάφορες εθνικιστικές ομάδες η«Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών» (ΟΟΥΝ),
που από τον Ιούνη του 1941, αμέσως μετά την επίθεση του Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ, ανοιχτά άρχισε να συνεργάζεται με τους ναζί. Το 1942 από τις ίδιες δυνάμεις και τους ναζί ιδρύθηκε ο «Ουκρανικός Στασιαστικός Στρατός»(ΟΥΠΑ), με βασικό στόχο την εξόντωση των Σοβιετικών παρτιζάνων, που δρούσαν στην Ουκρανία, όπως και κάθε ανθρώπου που εκδήλωνε την υποστήριξη και συμπάθειά του προς την ΕΣΣΔ. Ο στρατός εξοπλίστηκε από τους ναζί. Κάποια στιγμή (το 1943) δήλωσε ότι «ανεξαρτητοποιείται» από αυτούς και θα τους πολεμήσει, κάτι που δεν έγινε ποτέ, ενώ αντίθετα συνέχισε τις «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κατά των σοβιετικών ανταρτών, κατά του Κόκκινου στρατού, κατά των κομμουνιστών, των Εβραίων, των Πολωνών. Χιλιάδες είναι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη συγκεκριμένη οργάνωση ενάντια στο σοβιετικό λαό.
Απίστευτες θηριωδίες από τους Ουκρανούς φασίστες
Στη σημερινή Ουκρανία υπάρχουν διάσπαρτα τουλάχιστον 50 μνημεία για θύματα μαζικών δολοφονιών αυτών των ένοπλων στρατιωτικών φασιστικών τμημάτων. Σ’ αυτούς τους γιαλαντζί «αντιφασίστες» αφιερώνουμε ορισμένες από τις φωτογραφίες από τα εγκλήματα των Ουκρανών φασιστών, που «ΤΑ ΝΕΑ» τους παρουσιάζουν σήμερα ως «πατριώτες», καθώς και μερικά βίντεο, που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την πορεία και τα εγκλήματά τους.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου