Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Η αέναη επανάληψη ενός θανάτουΕκρήξεις σε έναν πετρελαιαγωγό στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον35 ανθρώπους σήμερα καιτραυμάτισαν άλλους 166καθώς εργαζόμενοι προσπαθούσαν να σταματήσουν μια διαρροή σε αυτόν στην πόληΤσίνγκνταο της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση.
Ο αγωγός αυτός, ο οποίος είχε εμφανίσει διαρροή σε ένα υπόγειο τμήμα του, έπιασε φωτιά κι εξερράγη ενώ επισκευαζόταν, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές πάνω από το έδαφος και να διαρρεύσει αργό στη θάλασσα, καθώς ο αγωγός βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης.
Φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο εικονίζουν δρόμους που έχουν υποστεί ζημιές και οχήματα αναποδογυρισμένα και κατεστραμμένα από τις εκρήξεις. Το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 35 νεκρούς και 166 τραυματίες αργά το απόγευμα (τοπική ώρα).


Πετρέλαιο έχει καλύψει μια έκταση 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου στην Οδό Ζιαιτανγκντάο και 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Κόλπο Τζιαοζιού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους. Οι εκρήξεις προκάλεσαν εκτεταμένες ρωγμές σε τμήμα του οδικού δικτύου στους δύο αυτούς οδικούς άξονες, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Παράλληλα πετρέλαιο έπιασε φωτιά και αναφέρθηκαν εκρήξεις στην ακτή, ανέφερε η ίδια πηγή.
Ο πετρελαιαγωγός, μήκους 176 χλμ., ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec και συνδέει το χώρο αποθήκευσης πετρελαίου σε δεξαμενές Χουανγκντάο, στην Τσίνγκνταο, με την κοντινή πόλη Ουάιφανγκ. Ο αγωγός αυτός τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του Αυγούστου και είχε κατασκευαστεί με κόστος 1,3 δισεκ. γιούαν (156,2 εκατ. ευρώ), μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο.
πηγή 902.gr
Στο καπιταλιστικό σύστημα το πιο σπουδαίο εργαλείο που τελικά διαθέτουν οι κεφαλαιοκράτες για να ανταγωνιστεί ο ένας τον άλλο είναι οι εργάτες. Όσο πιο φθηνοί είναι, όσο πιο πολύ δουλεύουν και όσο πιο αναλώσιμοι είναι,  γίνονται και πιο ανταγωνιστικοί. Σήμερα η κινέζικη οικονομία διεκδικεί την οικονομική πρωτοκαθεδρία γιατί έχει "ανταγωνιστικούς " εργάτες, που τους δίνει ψίχουλα και τους βάζει να δουλεύουν ατελείωτες ώρες χωρίς να υπολογίζει αν αυτοί θα πεθάνουν από υπερκόπωση, αρρώστιες ή ατυχήματα μιας και εύκολα μπορεί να τους αντικαταστήσει με άλλους πιο νέους υγιείς, που μπορούν να δουλέψουν το ίδιο σκληρά και το ίδιο φτηνά. Το πόσο λίγο τους υπολογίζει το βλέπουμε  και στο παραπάνω άρθρο. Το ίδιο έκανε ο καπιταλισμός και πιο παλιά με τον Χίτλερ και τους Ναζί να έχουν μετατρέψει τους Εβραίους στους πλέον " ανταγωνιστικούς" εργάτες. Τα ίδια και απαράλλαχτα οι Άγγλοι οι Ολλανδοί οι Γάλλοι κ.ο.κ με τις αποικίες αλλά και τους δικούς τους εργάτες. 
Ο καπιταλισμός είναι σαφώς το πλέον εκμεταλλευτικό σύστημα που ιστορικά επικράτησε στις ανθρώπινες κοινωνίες, είναι ένα σύστημα που δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες ανάγκες και βλέπει τον κόσμο της εργασίας σαν μια βιομάζα που το κινεί. Είναι ένα σύστημα που δεν διστάζει, το κανε ήδη δυο φορές, να αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα προκειμένου να επιβιώσει, είναι ένα σύστημα που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη, τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Είναι ένα σύστημα που πρέπει να ανατραπεί όχι μόνο για το καλό του κόσμου της εργασίας αλλά για το καλό όλης της ανθρωπότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου