Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τα «δύο άκρα» επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Χίου για να μην καταδικάσει τηνεγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής



Τη θεωρία των δύο άκρων υιοθέτησε ο δήμαρχος Χίου  Πολύδωρος Λαμπρινούδης,γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,  προκειμένου να αποφύγει να καταδικάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) την Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου (ΛΑΣ) έθεσε το θέμα στο ΔΣ για να αποφασίσει ψήφισμα καταδίκης, εκείνος στρεψόδικα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΣ Χίου, το γύρισε στην καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται, είτε από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά. 
Όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» «ο πολιτικά λίγος απέναντι στη φασιστική απειλή και  πολιτικάντης μπροστά στις επερχόμενες εκλογές από τις οποίες ορέγεται φαίνεται και τη στήριξη των φασιστών έφτασε να θυμηθεί το τοπικό στέλεχος της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Χίου το "βρώμικο 89" για να απαντήσει στην τεκμηριωμένη κριτική της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Η "Λαϊκή Συσπείρω
ση" από την πρώτη στιγμή αντέτεινε ότι ένα είναι το άκρο και μαστίγιο του καπιταλιστικού συστήματος, ο φασισμός. Τα περί αριστερής τρομοκρατίας αφορούν τους προβοκάτορες του συστήματος και κουκουλοφόρους και όχι το μαζικό λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται στο φως της ημέρας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.
Η θεωρία των δύο άκρων του δήμαρχου βαφτίζει τρομοκράτες τους Γάλλους επαναστάτες, τους ήρωες της επανάστασης του '21 και του έπους της εθνικής αντίστασης που τσάκισαν τους φασίστες και έρχεται σαν λαγός να ρίξει νερό στις θεωρίες του κ. Σαμαρά  που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα».
Οι εκπρόσωποι της ΛΑΣ Δήμου Χίου απέσυραν το ψήφισμα θεωρώντας προσβλητικές τις απαξιωτικές αναφορές και τις ανιστόρητες εξισώσεις και απείχαν από το «σόου» υποκρισίας της Δημοτικής Αρχής να προταθεί η γνωστή συγγραφέας, αγωνίστρια και αντιφασίστρια Άλκη Ζέη να αναγορευτεί ως επίτιμη δημότισσα του Δήμου Χίου.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε ότι την τιμά και ως αγωνίστρια και ως άνθρωπο της τέχνης, αλλά δεν θα συμπράξει στην υποκρισία του δημάρχου.

Πηγή : 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου