Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι 9νοσοκομείων της Αττικής
Δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλήπραγματοποίησαν εργαζόμενοι από 9 σωματεία νοσοκομείων της Αττικής, στο πλαίσιο στάσης εργασίας. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και πορεύτηκαν δυναμικά μέχρι τη Βουλήαπαιτώντας την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της Υγείας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με απόφασή τους τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, «Αγία Βαρβάρα», Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, «Άγιος Σάββας», «Αττικόν» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η ΕΙΝΑΠ.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν πολλά, μεταξύ των οποίων: «Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία» και «Η διαθεσιμότητα και η εφεδρεία είναι ο προθάλαμος για την ανεργία».
Παράλληλα κάλεσαν την Τετάρτη 16 Οκτώβρη σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία εδώ και δύο μήνες έχει μπει λουκέτο. Να τοποθετηθούν στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί που πάνω από 40 μέρες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί το 25ευρω για τη νοσηλεία. Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Εντωμεταξύ οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν» συνεχίζουν μέχρι τη Δευτέρα την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και καλύτερες συνθήκες δουλειάς και νοσηλείας.
Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι και ασθενείς του ΨΝΑ
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εργαζόμενοι και ασθενείς από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Αντιδρούν στο κλείσιμο όλων των ψυχιατρικών νοσοκομείων ως το 2015, στην παρακράτηση μέρους των αναπηρικών συντάξεων των φιλοξενούμενων σε κλειστές δημόσιες δομές, καθώς προβλέπεται παρακράτηση από 40% - 80%. Αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί σε ορισμένα δημόσια ιδρύματα και τώρα υπάρχουν πιέσεις να εφαρμοστεί σε όλα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Παράλληλα απαιτούν να δοθούν χρήματα στη ψυχική υγεία και να μην είναι οι δομές ΝΠΙΔ.
Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος τόνισε ότι στο όνομα της αποασυλοποίησης θα κλείσουν αρκετές δημόσιες δομές και αυτό αφορά όλο το λαό, τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Και για αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων.
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά αυτό που μπορεί να σταθεί εμπόδιο είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα αναδείξουν το θέμα στο λαό και θα πρέπει να τον κάνουν σύμμαχο στον αγώνα τους.
Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση για τη διαθεσιμότητα και οι εργαζόμενοι να μην αρκούνται στις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι θα μετακινηθούν όλοι σε άλλα νοσοκομεία.
Πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου