Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Φασίστες, οι π@υτάνες των αστών







Όχι δεν είναι ένα σχήμα λόγου ούτε και κάποια πρόκληση για τους ναζίδες που περιφέρουν  τις θλιβερές τους φάτσες υποδυόμενοι τους πατριώτες λες και κριτήριο του πόσο πατριώτης είσαι είναι το πόσο μισείς τους άλλους. 

Όχι, αυτή η ανάρτηση δεν έχει σκοπό της να προκαλέσει. Σκοπός της είναι να αποκαλύψει την ιδεολογική πλάνη των φασιστών ,την πλάνη των ναζίδων ( εθνικοσοσιαλιστών) και πως αυτή η πλάνη οδηγεί νομοτελειακά κάθε φασίστα κάθε ναζί να γίνεται αυτό που λέει ο τίτλος του κειμένου, μια πόρνη, έλεος στις ορέξεις της αστικής τάξης


 Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή . Σε τι πιστεύουν οι φασίστες, ποια είναι η ιδεολογία των εθνικοσοσιαλιστών ; Ο φασισμός - Ναζισμός είναι μια ιδεολογία η οποία πολλά απ όσα λέει είναι γενικολογίες και ασάφειες. Δεν έχουν δηλαδή ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό περιεχόμενο που να ορίζει ότι πιστεύουμε πχ αυτό , και θα κάνουμε το άλλο. Σε γενικές γραμμές όμως, μπορούμε να πούμε πως είναι μια ιδεολογία που ξεκινά με την υπόθεση πως δεν υπάρχει πάλη των τάξεων . Δηλαδή αμφισβητούν την πεμπτουσία του μαρξισμού. Ξεκινώντας λοιπόν από την υπόθεση πως η πάλη των τάξεων δεν υφίσταται και πως είναι μια πλάνη, υποστηρίζουν πως θα πρέπει να συσταθεί μια διαταξική κοινωνική ομάδα που θα αποτελείται από μικροαστούς, εργάτες , εφοπλιστές και βιομηχάνους οι οποίοι θα έχουν ως κοινό τους γνώρισμα, ως κοινό παρανομαστή την κοινή εθνική ταυτότητα . Τώρα ποιον ακριβώς εννοούν ομοεθνή μόνο αυτοί ξέρουν. Αυτόν που μιλά την ίδια γλώσσα; Αυτόν που γεννήθηκε εδώ; Αυτόν που το δέρμα του δεν διαφέρει και τόσο πολύ σε απόχρωση από των άλλων; Δεν ξέρω αλλά μάλλον ούτε και εκείνοι . Τέλος πάντων αυτοί υποστηρίζουν πως αυτή η διαταξική ομάδα θα πρέπει να δουλέψει σε αγαστή συνεργασία και αρμονία με σκοπό την εθνική πρόοδο . Εδώ, ακριβώς σε αυτό το σημείο  βρίσκεται όλη η ουσία . Αυτή λοιπόν η διαταξική εθνική αποτελείται από τάξεις και δεν ξέρω αν οι μικροαστοί αντιλαμβάνονται πως ο θάνατος της μια τάξης είναι η ζωή της άλλης αλλά οι βιομήχανοι το ξέρουν σίγουρα πολύ  καλά . Το ξέρουν καλά διότι αυτό που ζητούσαν από τον ΄΄φύρερ΄΄ ή τον Μουσολίνι ήταν να τους δώσει κάποιους κατώτερους πχ Εβραίους που θα δουλεύουν 15 ώρες/μέρα με μηδέν μισθό. Επίσης ζητούσαν από τον ΄΄φύρερ΄΄ να κάνει πόλεμο , να πουλήσουν τα όπλα που παρήγαγαν, να καταστρέψει την βιομηχανία των αντίπαλων καπιταλιστών , να μπουν αυτοί σε αγορές που ήταν παλιά δυσπρόσιτες . Τι ζητούσαν λοιπόν οι αστοί από την διαταξική αυτή συμμαχία με ηγεσία τους φασίστες- ναζιστές; Ζητούσαν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Κι Χίτλερ τι τους έδωσε; Μέγιστα κέρδη! Για να δούμε όμως τι εισέπραξαν οι υπόλοιπες οικονομικές τάξεις ; Εισέπραξαν, πόλεμο, απομάκρυνση από τις εστίες τους , εισέπραξαν την οικονομική καταστροφή, εισέπραξαν θάνατο (περίπου 7.000.000 Γερμανοί άφησαν τα κόκκαλα τους στον Β παγκόσμιο πόλεμο) και όσοι έζησαν , εισέπραξαν το στίγμα του φονιά και το δώσανε προίκα στα παιδιά τους και στα παιδιά των παιδιών τους. 

Να λοιπόν τι ήτανε αυτή η διαταξική συμμαχία , ήταν μια φενάκη , ένα ψέμα που βασίστηκε πάνω σ ένα άλλο ψέμα , της ανυπαρξίας της πάλης των τάξεων. Η υπόθεση των εθνικοσοσιαλιστών -φασιστών της διαταξικής κοινωνία μετατρέπει απευθείας όλη την κοινωνία σε υποχείριο των αστών ,προσπαθεί να μετατρέψει όλη την κοινωνία σε αυτό που ίδιοι είναι, δηλαδή π@υτάνες των αστών .

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό το σχόλιο, ακόμα πιο σωστός ο τίτλος, μόνο μια διόρθωση: στο δεύτερο παγκόσμιο σκοτώθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια γερμανοί, περίπου είκοσι εκατομμύρια ήταν οι σοβιετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Qvamus19 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:40 π.μ.
    Έχεις δίκιο, ήδη το διόρθωσα. Ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή