Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αναδίπλωση του παρακράτους στη Νίκαια




«Κατέβασαν ρολά» τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν έχει αδειάσει εντελώς. Η πληροφορία έρχεται μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ, Γιώργου Πατέλη, με όπλο στο χέρι. Υπενθυμίζεται στο μεταξύ ότι από χθες ξεκίνησαν έρευνες στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη και των Καμινιών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για την εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηρικότητα.    της Χρυσής Αυγής.
«Κατέβασαν ρολά», τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Σύμφωνα με τοΈθνος, οι πινακίδες με τον μαίανδρο και το λογότυπο της Χρυσής Αυγής κατέβηκαν, ενώ το κτίριο άδειασε, μετά από αποκαλύψεις για τη δράση των μελών της. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το κτίριο στην οδό Καισαρείας 30 είναι πλέον άδειο.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και στην Ιεράπετρα έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσή Αυγής ενώ εκτιμάται ότι τα λουκέτα στις τοπικές οργανώσεις θα εξαπλωθούν και αλλού.
Στο μεταξύ από χθες έρευνες πραγματοποιούνται στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη και των Καμινίων από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται πως πρώην μέλος της Τοπικής Οργάνωσης ΧΑ Νίκαιας είχε καταγγείλει στο «Εθνος» πως αστυνομικός του τμήματος «βοηθάει, ενημερώνει και καλύπτει» τα μέλη της.


Δεκαεφτά προσαγωγές κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Σε 17 προσαγωγές ατόμων στην πλατεία Θεάτρου, κοντά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης, η ομάδα πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της ΕΛ.ΑΣ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στην κατοχή των προσαχθέντων εντοπίστηκε κάτι. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαγωγές, έγιναν στα πλαίσια αστυνομικών ελέγχων στην περιοχή.

πηγή tvxs

1 σχόλιο: