Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Φασισμός και βιομήχανοι - Πόσο πονάει το σύστημα από την άνοδο του φασισμού;


Του Γιώργου Σαρρή 
Το έχουμε ακούσει σε όλα τα πάνελ που "μελετούν" δήθεν το "φαινόμενο της Χρυσής Αυγής".
Το έχουμε διαβάσει σε τόσα και τόσα "έγκυρα" και "ουδέτερα" συστημικά site, το έχουμε δει να λέγεται από αγνώστους (και γνωστούς) στις συζητήσεις καφενείου του fb.
"Δεν είμαι φασίστας, απλά ψήφισα Χ.Α. γιατί αυτό πονάει το σύστημα!"
Το σύστημα όμως λέγεται καπιταλισμός. Είναι η εξουσία των μεγάλων ομίλων που κινούμενοι στο παρασκήνιο κάνουν ό,τι θέλουν, και μέσω των κυβερνήσεων, που είναι το πολιτικό τους προσωπικό, και φυσικά ελέγχουν, επιβάλλουν τις επιθυμίες τους, τα συμφέροντα των επιχειρήσεών τους, ως "ανάγκες της οικονομίας της πατρίδας".
Πονάει όμως το σύστημα από την όποια άνοδο του φασισμού; Φοβάται το φασισμό;
Για να μην πολυλογούμε, η μεγάλη επιχειρηματικότητα όχι μόνο δεν σκιάζεται από το φασισμό και τη Χ.Α. αλλά και τη θεωρεί ως τη χρυσή της εφεδρεία, το πιο σκληρό όπλο της δηλαδή (εναντίον του λαού), που θα εμφανισθεί ολοφάνερα όταν χρειαστεί. Όλα τα άλλα είναι κυριολεκτικά ιστορίες για αγρίους.
Για όποιον μπορεί να κοιτάξει με καθαρό μάτι την ιστορία, δεν μπορεί να μη δεί ότι ο καπιταλισμός πήρε το πιο απάνθρωπο και σκληρό εκμεταλλευτικό του πρόσωπο τον καιρό του Ναζισμού στη Γερμανία, ειδικά τα χρόνια που ο πόλεμος μαινόταν σε όλα τα μέτωπα.
Τότε οι Ναζί έχτιζαν για λογαριασμό των μεγάλων Γερμανικών μονοπωλίων στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι αιχμάλωτοι δούλευαν σαν σκλάβοι μέχρι θανάτου για να πλουτίσουν έξω από κάθε όριο οι επιχειρήσεις. Κι όταν δεν πέθαιναν από τη σκληρή δουλειά, όταν πια δεν είχαν τίποτα να δώσουν υπήρχαν και οι φούρνοι ή οι θάλαμοι αερίων...
Ο "πατριωτισμός" στο μεγαλείο του, όπου "πατρίδα" για τους καπιταλιστές ήταν και τότε το επιχειρηματικό κέρδος.

Επαγρύπνηση: Αντιφάσεις




Επαγρύπνηση: Αντιφάσεις:   Αυτό το κείμενο γράφτηκε με αφορμή ένα βιντεάκι από το youtube που ακολουθεί  και δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πόσο νοσηρό...